The exploration / by Rudolfo Dalamicio

Het Doel

Yes! Het is weer zover! Er staat weer een weekend trip op het programma, een reis naar een oord heel ver weg of een roadtrip met als eindpunt; destiny unknown.

De eindbestemming, of beter gezegd het doel, is bijna altijd minder interessant dan de reis er naar toe. Mooi gezegd natuurlijk en, althans voor mij, ontzettend waar. Maar voor fotografen kan dit toch best wel een uitdaging zijn. Want je gaat meestal op (foto)reis met een bepaald doel: een bepaald beeld dat je in gedachten hebt, een landmark, een cultuur die je wilt vast leggen, een documentaire van het leven van een bepaalde levenswijze of historie.

Soms zorgt het doel ervoor dat we de mooie wereld om ons heen vergeten. Dat we niet meer omkijken naar de kleine wonderen om ons heen. Om die reden wil ik je adviseren om eens te gaan wandelen zonder doel. Kijk om je heen en zie alles anders. Zoom in op het kleine en dan weer uit naar het weidse. Laat je doel los en probeer vrij te zijn. Als je in je auto zit en je hebt een bepaalde doel dat gebonden is aan een tijdslijn, probeer dat dan eens los te laten en wijk af van je weg. Misschien vind je juist daar wel wat je zoekt ;)

Landmarks, toeristische trekpleisters, een meer met bergen etc. Probeer jezelf niet te verleiden met alle plaatjes die al een keer geschoten zijn. Natuurlijk zijn die plekken prachtig, de foto’s episch en iconisch maar is het ook niet wat de rest ook allemaal al heeft?

Explore

Fotosites zoals locationscout.net zijn geniaal opgezette verzamelsites van allerlei mogelijk fotogenieke plekken op deze aardbol. Maar wil jij nou echt keer op keer op plekken komen die al 100.000 keer zijn vastgelegd door fotografen van over de hele wereld? We zijn op zoek naar creativiteit. Het zit in een iedere van ons. Ga op ontdekkingstocht tijdens een wandeling of een roadtrip. Natuurlijk kun je ook naar de trekpleisters. Maar daarbuiten valt nog zo veel te ontdekken.

Hier vind je een foto die tot stand is gekomen door nieuwsgierig te zijn. Waar de hele wereld zich stort op plekken zoals de Ulun Danu Beratan Temple, of de Batu Balong, ging ik juist op zoek en kwam ik deze temple tegen, verstopt in de jungles van de vulkaan Danau Beratan. Want juist het moment van afzondering, het moment waarop je nog op ontdekking kan gaan, juist dat moment is de voedingsstof voor onze creativiteit. Natuurlijk wordt het alsmaar lastiger in een kleiner wordende wereld om nog nieuwe dingen te ontdekken. Maar ze zijn er nog in de meest verschillende plekken, vormen, kleuren en geuren.

Mijn laatste ontdekking die ik deed in een prachtige klein bos, in de omgeving van Ahaus in Duitsland. ( door simpelweg rond te rijden en een plek op google maps te selecteren)
Die vind je hier https://www.rudolfodalamicio.com/germany/where-water-flows

Bedankt voor het lezen en get out there!